Nyheter

Dagmar Glemme en färgsprakande utställning

22 mar 2023

Catharina Brüggmann ställer ut

10 feb 2023

Gunilla Andrén och Göran Aulin ställer ut

16 jan 2023

Under årets första utställning har vi två intressanta utställare.

Gunilla har varit verksam som målare och keramiker under större delen av sitt vuxna liv, de senaste 8 åren på heltid. Hon målar i äggoljetempera och akvarell. Hon har tilldelats utnämningar och stipendier för sin keramik och har under åren deltagit i ett 40-tal jurybedömda utställningar med sitt måleri, senast på Liljevalchs vårsalong -22. med akvarellmålningar.

Sedan början på 2000-talet designar hon även silver som Göran smider. Paret har de senaste åren haft ett antal gemensamma utställningar, senast på Nässjö konsthall hösten -22.

Under  coronapandemin befann sig Göran o Gunilla i karantän på en ö i Bohuslän. Där fokuserade Gunilla av praktiska skäl främst på akvarellmåleriet medan Göran hade tillgång till verkstad o fortsatte med silversmidet.

På den aktuella utställningen hos Engelkonst på Ängelholms stadshus visas äldre målningar i äggoljetempera, och akvareller från pandemitiden samt smycken och corpus i silver.

Under påsken finns möjlighet att besöka ateljén på Övre Långvinkelsgatan 149 i Helsingborg.

Bli medlem!

11 maj 2022

Från varje utställning köper vi in flera konstverk. Dessa ingår sedan i vinstlotteriet. Du som har en andel eller flera har möjligheten att vinna.